Czekoladowy makaron z truskawkami na ZIMNO! – PRZEPIS

Słyszeliście o czekoladowym makaronie? Jeżeli nie to koniecznie musicie spróbować tego przepisu – jest obłędny! Połączenie czekoladowego makaronu z mrożonymi truskawkiami i twarogiem było strzałem w 10! Kto próbował ostatni mój przepis z Sernikiem na zimno to powiem krótko – to jest jeszcze lepsze! Taki deser, posiłek w okresie letnim jest jak zbawienie.

Składniki:
– 150 g twarogu półtłustego (bez laktozy)

– 80 g Makaron Mini świderki z czekoladą (Lubella)
– 20 g odżywki białkowej (u mnie o smaku truskawki i banana)
– 200 g mrożonych truskawek
– 10 g jagody goji
– 3 tabl. Słodzika (można pominąć)

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Słodzik rozpuszczamy w 50ml wrzącej wody, następnie dolewamy 50ml zimnej, aby pominąć czas na studzenie. Dorzucamy do niego odżywkę białkową i dokładnie mieszamy. Do całości wrzucamy twaróg, mrożone truskawki (po wyciągnięciu z zamrażarki rozpuszczamy chwilę pod letnią wodą) i blendujemy na jednolitą masę (jeżeli będzie za gęste dolewamy odrobinę wody). Gdy makaron będzie gotowy płukamy go kilkakrotnie pod zimną wodą. Kolejno zostało nam już tylko przełożyć część do miski polać naszym sosem dać kolejną warstwę i posypać jagodami goji.  SMACZNEGO! 

Co do składników – można dodać również w zależności od gustów: wiórki kokosowe, bakalie, owoce itp. 

Przepis również dostępny w formie video: https://www.youtube.com/watch?v=EQ8z3ircwL4

Wartości odżywcze:
Energia: 633 kcal
Białko: 55 g
Węglowodany: 82 g
Tłuszcze: 10 g