Zapiekanka meksykańska

Nie ma nic lepszego jak prostota połączona z dobrym smakiem. Dziś wychodzę z propozycją na zapiekankę meksykańską, do której przygotowania będziemy potrzebowali zaledwie 5 składników. Zapiekanka meksykańska – Spróbuj koniecznie i podziel się swoją opinią!

Składniki:
– 180 g mięsa mielonego z szynki
– 70 g makaronu pełnoziarnistego  
– 10 g (1łyżka) oleju kokosowego
– 40 g sera cheddar
– 450g mieszanki meksykańskiej 
– Przyprawy (oregano, papryka czerwona, sól himalajska, przyprawa do pieczonego kurczaka (kotanyi))

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone przyprawiamy (przyprawą do kurczaka, ziołami, papryką) i podsmażamy na oleju kokosowym. Gdy lekko się zarumieni, dorzucamy mieszankę meksykańską i jeszcze chwilę dusimy. Do szklanej formy przekładamy makaron, nasze warzywa z mięsem, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika na ok. 5-10min w temp. 180stopni. Zapiekanka meksykańska GOTOWA! SMACZNEGO! 

Wartości odżywcze:
Kalorie: 982
Białko: 73g
Węglowodany: 87g
Tłuszcze: 38g


Sklep ze zdrową żywnością: Targroch.pl – hasło: „Jankes” -10%