Proteinowe Kokosanki
Dziś coś dla miłośników nabiału a dokładnie twarogu. Szybkie i łatwe w przygotowaniu – Proteinowe Kokosanki . Swoje zastosowanie znajdują jako desery, ale i również świetnie się sprawdzają jako posiłek na słodko. Przygotowanie zajmuje kilka minut a smakiem są obłędne. Musicie koniecznie spróbować i podzielić się swoją opinią
Składniki:
– 250 gram twarogu półtłustego
– 40 gram mleka 1.5% (można użyć wodę)
– 30 gram wiórków kokosowych
– 4 tabl. Słodzika lub łyżeczka erytrytolu
Przygotowanie:
Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy. Słodzik rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody, następnie łączymy go z twarogiem i dolewamy mleko (jeżeli twaróg będzie dosyć wodnisty mleko można pominąć) Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Wiórki wysypujemy na talerz, z powstałej masy twarogowej formujemy małe kulki i obtaczamy w wiórkach. Można kosztować po zrobieniu, ale dla lepszego efektu polecam włożyć na 1-2h (lub dłużej) do lodówki. Proteinowe Kokosanki GOTOWE!
Przepis również dostępny w formie video: https://www.youtube.com/watch?v=T2G79HPNZxQ
Wartości odżywcze:
Kalorie: 508
Białko: 44g
Węglowodany: 13g
Tłuszcze: 30g