Makaron gryczany z indykiem i boczkiem

Makaron gryczany z indykiem i boczkiem. Próbowaliście kiedyś takie połączenie? Przypuszczam, że tak! Ale czy dodaliście kiedyś do tego mix sałat, warzywa i zostawiliście chwilę na patelni? Domyślam się, że nie! Także koniecznie musicie spróbować, bo całość nie zajmuje dużo czasu a w smaku jest po prostu świetne!

Zapewne przestraszyło was słowo „boczek” w tytule, ale nie ma się tutaj czego obawiać! Dobrze skomponowana dieta i racjonalne odżywianie polegają na korzystaniu ze wszystkich dostępnych składników. Także lecimy po zakupy i zaczynamy zabawę.

Składniki:
– 80 gram makaronu gryczanego
– 50 gram boczku
– 200 gram polędwiczek z indyka
– 5 gram nasion słonecznika
– 10 gram orzechów
– 40 gram awokado
– 1łyżka (10 gram) oleju kokosowego
– Dodatki (oliwki czarne, kapary)
– Warzywa (mix sałat, pomidorki koktajlowe, papryka)
– Przyprawy (zioła greckie, zioła toskańskie, sól himalajska świeżo mielona, przyprawa do pieczonego kurczaka z Kotynai)

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami producenta (al dente). Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę oleju kokosowego i wrzucamy nasze przyprawione mięso. W międzyczasie obieramy awokado i kroimy warzywa w drobną kostkę. Gdy już indyk z boczkiem będzie upieczony dorzucamy nasz makaron, warzywa, przyprawiamy i zostawiamy jeszcze na 2 minuty, aby wszystko przeszło smakiem. Całość przekładamy na talerz i GOTOWE. W zależności od gustów i preferencji możemy skorzystać jeszcze z innych dodatków. SMACZNEGO!

Przepis również dostępny w formie video: https://www.youtube.com/watch?v=itI1DeLtwWo

Wartości odżywcze:
Kalorie: 863
Białko: 63g
Węglowodany: 63g
Tłuszcze: 39g

Sałatka z makaronem i indykiem
Sałatka z makaronem, indykiem i boczkiem