Dietetyczne Leczo z cukinii i indyka – Przepis błyskawiczny!
Lubisz leczo, ale sam fakt czasu przygotowania zniechęca Cię na samym początku? No to świetnie trafiłeś, bo dziś mam dla Ciebie przepis na: Dietetyczne Leczo z cukinii i indyka – Przepis błyskawiczny! w którym pokażę Ci jak w łatwy i szybki sposób można je przygotować mając zaledwie kilka składników.
Składniki:
– 1 średnia cukinia
– 1 papryka czerwona
– 80 gram kiełbasy myśliwskiej z dziczyzną 29% tłuszczu (można oczywiście dać inną)
– 50 gram boczku wędzonego
– 0,5 cebuli czerwonej
– 120 gram polędwiczek z indyka
– 200 gram passaty pomidorowej
– 1 łyżka (10 gram) oleju kokosowego
– Przyprawy (oregano, rozmaryn, majeranek, pieprz kolorowy świeżo mielony, papryka ostra, przyprawa do pieczonego kurczaka z Kotynai)
Przygotowanie:
Polędwiczki, boczek i kiełbasę kroimy kostkę, cukinię i paprykę również natomiast cebulę w paski. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżeczkę oleju kokosowego i wrzucamy nasze przyprawione mięso (przyprawą do kurczaka) z cebulą. Gdy całość będzie już podpieczona dorzucamy cukinię, paprykę, posypujemy ziołami i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut, wlewamy passatę pomidorową, dokładnie wszystko mieszamy i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na ok.3-4 minuty, aby wszystko przeszło smakiem. Całość przekładamy do miseczki i GOTOWE. W zależności od gustów i preferencji możemy skorzystać jeszcze z innych dodatków. SMACZNEGO!
Przepis również dostępny w formie video: https://www.youtube.com/watch?v=_3n2k6skcSI
Wartości odżywcze:
Kalorie: 631
Białko: 52g
Węglowodany: 0g
Tłuszcze: 47g
Sklep ze zdrową żywnością: Targroch.pl – hasło: „Jankes” -10%