CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE z Borówkami 

Składniki:
– 40 gram mąki kokosowej
– 250 gram sera ricotta
– 3 jaja L
– 1 łyzeczka proszku do pieczenia
– 5 łyżek erytrytolu lub ksylitolu
– 15 gram kakao
– 50 gram borówek amerykańskich (u mnie mrożone)
– 15 gram odżywki białkowej (czekoladowej)

Przygotowanie:
Białka jaj ubijamy z erytrytolem lub ksylitolem na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, mąkę kokosową, odżywkę czekoladową, kakao, ser i delikatnie mieszamy. Gdy masa będzie gotowa wykładamy na wcześniej przygotowaną formę z papierem. Układamy owoce według uznania i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 15 minut, następnie zwiększamy temperaturę do 200stopnia i pieczemy kolejne 10 minut. Idealnie smakuje w połączeniu z kawa.

SMACZNEGO !

Wartości odżywcze:
Kalorie: 821
Białko: 64g
Węglowodany: 31g
Tłuszcze: 49g


Sklep ze zdrową żywnością: Targroch.pl – hasło: „Jankes” -10%